Захист місцевих продуктів: українські виробники зможуть реєструвати географічні зазначення

Українські географічні зазначення тепер можуть бути офіційно визнані й захищені на території ЄС.
Захист місцевих продуктів: українські виробники зможуть реєструвати географічні зазначення
Ілюстративне фото / depositphotos.com

16 серпня 2024 року набули чинності нові правила реєстрації географічних зазначень в Україні. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

Так, тепер українські виробники, чия продукція має особливу якість завдяки своєму географічному походженню, зможуть зареєструвати географічні зазначення за чітко регламентованою процедурою.

"Використання географічних зазначень не лише підкреслює унікальність українських продуктів, але й сприяє розвитку наших аграрних регіонів. Це допомагає зберегти традиції та знання, що передавалися місцевими виробниками з покоління в покоління", - прокоментував заступник міністра економіки Віталій Кіндратів.

Читайте також:

Зазначається, що нові правила адаптовані до регламентів Європейського Союзу. Це означає, що українські географічні зазначення тепер можуть бути офіційно визнані й захищені на території ЄС. 

Географічне зазначення - це назва місця, яка вказує на походження товару з певного регіону й підтверджує його особливі властивості, репутацію або характеристики, що залежать від цього місця. Це може бути, наприклад, відомий сорт вина або місцевий сир, який виготовляється тільки в певному регіоні.

Читайте також:

Новий наказ Мінекономіки, зареєстрований 24 липня 2024 року, встановлює чіткі вимоги до реєстрації географічних зазначень для сільськогосподарських товарів, харчових продуктів та спиртних напоїв.

Зокрема, у нових правилах детально описано, хто має право на реєстрацію, які документи необхідно подати і як оформити специфікацію товару.

Раніше ми писали, що, починаючи з 24 серпня, українські виробники можуть подавати заявки на участь у програмі "Національний кешбек" через портал "Дія".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK