Українські підприємці зможуть використовувати в ТМ назву держави та імітацію малого Герба

Підприємці зможуть тепер реалізувати своє право на використання у торгових марках офіційної назви та міжнародного буквеного коду держави Україна.
Українські підприємці зможуть використовувати в ТМ назву держави та імітацію малого Герба
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українські підприємці зможуть офіційно використовувати у своїх торговельних марках назву держави, її міжнародний код, а також імітацію малого Державного Герба. Відповідний наказ №19944 Міністерство економіки ухвалило 27 лютого 2024 року, повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також:

Зазначається, що цей наказ створює правові умови для діяльності Комісії з надання дозволу на використання в торговельній марці офіційної назви та міжнародного літерного коду держави Україна та/або на включення до зображення торговельної марки імітації малого Державного Герба України. 

Діяльність Комісії сприятиме захисту національної символіки та забезпеченню відповідності використання офіційних символів держави в комерційних цілях.

Читайте також:

У наказі детально визначено завдання та повноваження Комісії, порядок її формування, умови надання дозволів, а також процедурні аспекти подання клопотань та їх розгляду. Також встановлюються чіткі вимоги до клопотань та порядку їх подання, що спрощує процес отримання дозволів для громадян та підприємців.

За словами заступника міністра економіки Віталія Кіндратова, міністерство продовжує роботу з удосконалення нормативно-правового регулювання функціонування державної системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні. 

Читайте також:

"Новелою наказу стало те, що не тільки громадяни, але й юридичні особи, створені в установленому законодавством України порядку, зможуть тепер реалізувати своє право на використання в торговельних марках офіційної назви та міжнародного літерного коду держави Україна та/або на включення до зображення торговельної марки імітації малого Державного Герба України. Вперше заявники мають можливість отримати дозвіл на включення до зображення торговельної марки імітації малого Державного Герба України, звернувшись до цієї Комісіїї", - зазначив Кіндратів.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів затвердив постанову №197 про сприяння просуванню товарів, вироблених в Україні. Тепер усі підприємства можуть використовувати торговельну марку "Зроблено в Україні" безкоштовно.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK