Компенсації та замороження кредитів: які зміни очікують на агровиробників в Україні

У Мінагрополітики анонсували компенсації аграріям за використання земель для будівництва укріплень.
Компенсації та замороження кредитів: які зміни очікують на агровиробників в Україні
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні розробляють кілька законодавчих змін для підтримки агровиробників. Про це повідомив виконуючий обов'язки міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький під час зустрічі з українськими агровиробниками.

Читайте також:

Зокрема, йдеться про компенсацію витрат за використання сільськогосподарських земель для спорудження фортифікаційних укріплень.

За словами Висоцького, Мінагрополітики пропонує щорічну виплату 12% нормативно-грошової оцінки за користування цими землями. Це компенсуватиме орендну плату. 

Читайте також:

"По завершенню воєнного стану землі під фортифікації або викупити для суспільних потреб, або привести в стан для ведення сільськогосподарських робіт. Програму планується запустити наступного року", - розповів в.о. міністра.

Також розглядається можливість замороження кредитів агровиробникам із тимчасово окупованих територій, які продовжують працювати на підконтрольній території.

Читайте також:

Щодо підтримки аграріїв на підконтрольній території, то серед основних програм "Доступні кредити 5-7-9". Агровиробники можуть отримати кредит до 90 млн грн, а підприємства з тваринництва та переробки - до 150 млн грн. Також компенсація до 50% вартості відновлення та будівництва меліоративних систем. Розмір допомоги складає не більше 26 500 гривень на 1 гектар оброблюваних угідь, на яких здійснюється гідротехнічна меліорація.

Раніше ми писали, що перелік сільськогосподарської техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується державою на рівні 25%, розширили до 11 264 одиниці від 121 українського виробника.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK