В Україні оголосили перші аукціони з оренди державних сільгоспземель

Йдеться про земельні ділянки у Вінницькій області загальною площею 1075 гектарів.
В Україні оголосили перші аукціони з оренди державних сільгоспземель
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Фонд державного майна України запускає масштабний проєкт передачі в оренду державних сільськогосподарських земель на відкритих торгах у системі "Прозорро.Продажі". 30 серпня оголошено 16 перших аукціонів. Про це повідомила пресслужба ФДМУ.

Читайте також:

Йдеться про земельні ділянки у Вінницькій області загальною площею 1075 гектарів. До кінця року ФДМУ планує виставити на електронні торги близько 100 тисяч гектарів державних сільськогосподарських земель у 20 областях України.

Проєкт "Земельний банк" надає аграріям доступ до державних земель на прозорих та конкурентних засадах через онлайн-аукціони. Площа земельних ділянок варіюється від 1 га до 4 тис. га. Стартова вартість на аукціоні становить 12% від нормативно-грошової оцінки землі.

Читайте також:

"Реалізація проєкту не лише дозволить ефективно використовувати державні землі та підтримати агровиробників, а й наповнить бюджети різних рівнів. На першому етапі очікуємо надходжень у розмірі до 1 млрд грн, а при консолідації та залученні в обіг усіх державних сільськогосподарських земель, загальна площа яких сягає близько 800 тисяч гектарів, ця сума може зрости до 8+ млрд грн", - прокоментував голова Фонду державного майна Віталій Коваль.

Для участі в аукціоні аграріям необхідно обрати лот, зареєструватися на електронному майданчику, сплатити внески та взяти участь у торгах. Переможець отримає право оренди на строк до 14 років для однорічних насаджень або до 25 років для багаторічних, сплативши суборендну плату на рік вперед.

Читайте також:

Хмельницька, Кіровоградська, Київська та Запорізька області є наступними, де стануть доступні земельні ділянки.

Раніше ми писали, що Фонд державного майна України завершив процес корпоратизації ДП "Фонд аграрних інвестицій", створивши на його основі ТОВ "Державний земельний банк".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK