Масло дорожчає в Україні та світі: що буде з цінами надалі

Слідом за експортними зростають і внутрішні ціни на масло, хоч і з певним відставанням.
Масло дорожчає в Україні та світі: що буде з цінами надалі
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У серпні 2024 року ціни на вершкове масло в Європі зросли до чергового абсолютно рекордного рівня. Це відображається на подальшому подорожчанні продукту в Україні, повідомляє Інфагро.

Читайте також:

Як зазначили аналітики, далеко не всі українські виробники можуть скористатися можливістю добре заробити на експорті масла. Адже для виробництва більших обсягів наразі фізично не вистачає сировини.

"Вслід за експортними зростають і внутрішні ціни на масло, хоч і з певним відставанням. Ціни на масло і далі будуть зростати, принаймні внутрішні. У зовнішній торгівлі в середині осені може відбутися ціновий обвал", - йдеться в повідомленні.

У серпні випуск масла скоротився несуттєво. На це вплинули зростання цін, а також низка інших факторів. Далі, як вважають експерти, відбудеться скорочення виробництва цього товару, оскільки бракує сировини за прийнятними цінами.

Читайте також:

При цьому наголошується, що збільшуватиметься попит на альтернативні молочні жири, враховуючи нинішню вартість масла.

Раніше ми писали, що станом на початок вересня в Україні зафіксовано зростання цін на низку молочних продуктів, що входять до споживчого кошика громадян.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK