На Харківщині почали вирощувати інжир на відкритому ґрунті

Робота над адаптацією фрукта до кліматичних умов регіону тривала 15 років.
На Харківщині почали вирощувати інжир на відкритому ґрунті
Joanna Kosinska / unsplash.com

В Ізюмському районі Харківської області вперше зібрали врожай інжиру у відкритому ґрунті.

Про це повідомляє EastFruit.

Читайте також:

Головний науковий співробітник Інституту рослинництва імені Юр'єва НААН Сергій Авраменко розповідає, що робота над адаптацією інжиру до кліматичних умов регіону тривала 15 років. За цей час відпрацьовували численні технології вирощування та випробували чимало різних сортів із різних куточків світу.

«До цього ми йшли 15 років. Випробовували на своєму городі близько 100 сортів смоковниці з різних куточків світу, відпрацьовували різні технології вирощування, зробили багато помилок та невдалих спроб. І ось маємо перший вагомий результат. Ще не все ідеально, але далі буде кращим», – розповів Сергій Авраменко.

Повідомляється, що поки що на Харківщині з відкритого ґрунту вдалося зібрати врожай сортів «Золотистий», «Магарачський» та «Харді Чикаго».

Зазначається, що інжир походить із середземноморського регіону, де теплий та вологий клімат є оптимальним для його вирощування. У природних умовах інжир добре росте в теплих країнах, але в Україні його культивація складніша через суворіші кліматичні умови, особливо у північних та східних регіонах.

Раніше ми писали про те, що на півночі Одещини почали вирощувати рис.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK