Цінова гойдалка: скільки коштують огірки й чому подешевшали

Незважаючи на чергове зниження відпускних цін, наразі огірки надходять у продаж на 150% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.
Цінова гойдалка: скільки коштують огірки й чому подешевшали
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На поточному тижні представники тепличних комбінатів України вкотре змушені знижувати відпускні ціни на огірки. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, сьогодні тепличні господарства ведуть реалізацію огірків по 40-55 грн/кг залежно від сорту, якості та обсягів партії пропонованої продукції. Ціни в середньому вже на 11% нижчі, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами виробників, знижувальна цінова динаміка спровокована істотним збільшенням пропозиції тепличних огірків, тоді як попит із боку покупців поступово знижувався.

Зазначається, що уникнути цінового спаду тепличним комбінатам не вдалося, навіть незважаючи на значне зниження конкуренції з боку огірків із відкритого ґрунту. Наразі цю продукцію пропонують поодинокі господарства, які відвантажують на ринок залишкові партії овочів середньої та низької якості.

Читайте також:

"Незважаючи на чергове зниження відпускних цін на тепличні огірки, наразі ця продукція надходить у продаж на 150% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що з початку цього тижня на ринку України почала дорожчати цибуля.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK