Виведено перший у світі сорт раннього яблука для вирощування у спеку

Фрукт, схожий на Gala, принесе користь виробникам завдяки стійкості до спекотної погоди.
Виведено перший у світі сорт раннього яблука для вирощування у спеку
sydney Rae / unsplash.com

Партнерство Hot Climate (HCP), що об'єднує дві наукові організації, щойно представило свій новий сорт яблука STELLAR™, перший у світі ранній сорт, спеціально адаптований до клімату зі спекотним літом.

Про це повідомляє EastFruit.

Читайте також:

Зазначається, що STELLAR™, також відомий під своєю сортовою назвою «HOT81A1», є результатом більш ніж 20 років генетичного покращення та наукових розробок та другим сортовим випуском Hot Climate Partnership після успішного запуску яблука TUTTI™ на початку 2023 року.

Повідомляється, що шкірка плода має яскраво-червоний відтінок і схожа за розміром на Gala, з додатковою перевагою у вигляді дозрівання на один-два тижні раніше.

Видання зазначає, що, за словами Джоан Бонані, дослідника з Інституту агропродовольчих досліджень та технологій у Каталонії (Іспанія), це яблуко є першим сортом, який дозріває згідно з виробничим календарем, тобто яблуко з'явиться на ринку в середині літа. Він каже, що «навіть при теплих температурах липня та середини серпня він набуває дуже яскравого та привабливого червоного кольору. Це, у поєднанні з хрусткою та соковитою текстурою, робить STELLAR дуже цікавим сортом яблук для всього ланцюжка створення вартості».

Також повідомляється, що, на думку Моргана Роджерса, генерального директора VentureFruit, цей сорт яблука принесе користь виробникам завдяки стійкості до спекотної погоди.

STELLAR
STELLAR / east-fruit.com

STELLAR
STELLAR / east-fruit.com

Раніше ми писали про те, що аномальні погодні умови в Україні, зокрема спека, вплинули на врожай яблук, що може обмежити пропозицію на ринку та підвищити ціни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK