Ціни на популярну ягоду за рік зросли на 310%: скільки коштує малина

Позитивна цінова динаміка в цьому сегменті пов'язана передусім із загальним скороченням пропозиції ягід на ринку.
Ціни на популярну ягоду за рік зросли на 310%: скільки коштує малина
Ілюстративне фото / EPA/UPG

В Україні суттєво подорожчала малина. Оптові ціни на ягоду вже на 310% вищі порівняно з 2023 роком, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Позитивна цінова динаміка в цьому сегменті пов'язана передусім із загальним скороченням пропозиції ягід на ринку. При цьому, зважаючи на сезонний фактор, основну пропозицію станом на початок жовтня становить саме малина ремонтантних сортів. 

Ближче до вихідних на оптових ринках України малина пропонувалася невеликими партіями в діапазоні 250-350 грн/кг залежно від сорту, якості та обсягу партії пропонованих ягід, що в середньому на 67% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. 

Читайте також:

Ще тижнем раніше середні ціни на малину на внутрішньому ринку не перевищували рівня в 180 грн/кг. Ба більше, оптові ціни на ці ягоди, що знову встановилися, в Україні вже є найвищими як мінімум за останні 7 років.

Зростання цін у цьому сегменті учасники ринку пояснюють одразу кількома чинниками. Передусім цьому сприяє загальне скорочення асортименту фруктів і ягід від місцевих виробників. Другим фактором можна виділити встановлення позитивних цінових тенденцій в інших сегментах, наприклад таких, як яблука.

Читайте також:

Порівняно з минулим роком оптові ціни на малину в Україні сьогодні вже на 310% вищі. На початку жовтня 2023 року середні ціни на малину становили 65 грн/кг, коли у 2022 році вони були на порядок вищими, а саме 140 грн/кг.

Раніше ми писали, що у вересні продовжилося подорожчання охолодженого м'яса в національних торгових мережах. Отже, зростання цін на свинину спостерігається другий місяць поспіль.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK