Ажіотаж на ринку не вщухає: в Україні продовжується зростання цін на картоплю

Ціни на картоплю встановлюють нові рекорди в Україні.
Ажіотаж на ринку не вщухає: в Україні продовжується зростання цін на картоплю
Ілюстративне фото / pixabay.com

В Україні не вщухає ажіотаж на ринку картоплі, навіть незважаючи на прибирання цієї продукції в місцевих господарствах. Ціни на овоч не перестають зростати, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

За словами виробників, основним фактором, що провокує зростання цін у сегменті картоплі, стало зниження врожайності цієї культури через несприятливі погодні умови влітку поточного року. Через посуху, що спостерігалася в основних регіонах виробництва картоплі, дуже високий відсоток некондиційної продукції, що не підлягає тривалому зберіганню.

Сьогодні українські фермери пропонують до продажу картоплю за 17-25 грн/кг. Лише за останній тиждень вартість цієї продукції в Україні зросла в середньому на 19%.

Причиною зростання цін у цьому сегменті, як і раніше, залишається підвищений попит із боку оптових компаній, які продовжують закуповувати цю продукцію для закладки на зберігання. При цьому в деяких регіонах через сильні дощі збирання врожаю картоплі дещо ускладнено, що додатково надає підтримку зростанню цін на цю продукцію.

Читайте також:

Зазначається, що на сьогодні ціна на картоплю в Україні в середньому вже у 2,8 раза вища, ніж в аналогічний період минулого року. Великі гравці ринку не поспішають із продажем основних обсягів картоплі, оскільки розраховують на більш високі ціни в цьому сегменті ще в першій половині поточного сезону.

Раніше ми писали, що в Україні суттєво подорожчала малина. Оптові ціни на ягоду вже на 310% вищі порівняно з 2023 роком.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK