Їстівні букети: з яких продуктів роблять і скільки коштують

Більшість клієнтів віддають перевагу нестандартним рішенням, що відображають тренд на здоровий спосіб життя.
ілюстративне фото / Соцмережі
ілюстративне фото / Соцмережі

Підприємниця з Миколаївської області Світлана Рисова займається створенням оригінальних їстівних букетів. Для своїх композицій вона використовує найрізноманітніші продукти: ковбаси, сир, рибу, сухофрукти і навіть солодощі.

Про це пише SEEDS.

Читайте також:

За словами Рисової, вона створює букети з будь-яких їстівних інгредієнтів - від ковбас і сирів до фруктів, овочів, зефіру та цукерок. При цьому можна втілити будь-яку ідею, виходячи з побажань клієнта.

"Зараз дуже популярно робити букети з домашнього зефіру. Але це в мене поки що в проекті", - розповіла підприємниця.

Перед тим як приступити до роботи із зефіром, Світлана вирішила спробувати себе у створенні композицій із сухофруктів. За її словами, ця тема актуальна не тільки в Україні, а й у всьому світі, де зростає інтерес до здорового харчування.

"Букети з сухофруктів я роблю буквально пів року. Тільки почала. Але такі букети людям дуже подобаються. Деякі навіть думають, що це не їстівне, а просто такі красиві композиції – і все. Однак саме зараз на них спостерігається особливий попит", - поділилася Світлана Рисова.

Вона також розповіла, що процес створення їстівного букета потребує уваги до деталей. Кожен елемент фіксується на шпажках, які потім встановлюються на спеціальний каркас із пінопласту або аналогічного матеріалу.

Також одним із незвичайних її замовлень стало створення букета з овочів. Ця ідея належала постійній клієнтці, яка хотіла піднести оригінальний подарунок своєму знайомому, пов'язаному з вирощуванням томатів.

"Одна з моїх клієнток замовила букет для знайомого, який займається помідорами. Вона хотіла, щоб я створила композицію саме з цих овочів. І це я зробила. Це були абсолютно свіжі томати в кошику. Вони мали такий вигляд, ніби ростуть і плетуться в цьому кошику. Прикрасили їх різноманітною зеленню", - розповіла Світлана.

За словами майстрині, більшість клієнтів надають перевагу нестандартним рішенням, часто обираючи букети, що відображають тренд на здоровий спосіб життя.

"Найчастіше купують такі їстівні букети до сімейних свят, розповіла Світлана Рисова. Середня ціна одного не набагато перевищує вартість звичайних букетів із квітів – від 600 гривень і більше. Все залежить від ціни інгредієнтів та складності самої роботи. Однак є у таких букетів ціла низка переваг: довго зберігаються, гарні, запашні, а головне - корисні!", - резюмує видання.

фото
фото / seeds.org.ua

фото
фото / seeds.org.ua

Раніше ми писали про те, що в Україні встановлено рекорд із вирощування гігантських креветок.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK