Незважаючи на обмежену пропозицію моркви на українському ринку, ціни на коренеплід знову пішли на спад. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
За словами учасників ринку, зниження цін викликане ослабленням споживчого попиту. Додатковий тиск чинить зростання обсягів некондиційної продукції, яку аграрії намагаються продати в першу чергу.
Наразі морква в господарствах України реалізується за ціною від 24 до 30 грн/кг, що приблизно на 10% дешевше, ніж наприкінці попереднього робочого тижня.
Виробники зазначають, що основна причина здешевлення - недостатній попит, тоді як якість коренеплодів на зберіганні швидко погіршується. Унаслідок фермерам доводиться знижувати відпускні ціни, незважаючи на те, що запаси моркви в українських сховищах продовжують стрімко скорочуватися.
При цьому навіть з урахуванням поточного падіння цін українські виробники все ще реалізують моркву в середньому в 3,5 раза дорожче, ніж на початку квітня 2024 року.
Раніше ми писали, що в Україні восени ціни на яйця зросли, проте взимку подорожчання призупинилося. Зараз, напередодні Великодня, через підвищений попит очікується подорожчання приблизно на 10%.