Багато українців люблять рибу та часто її їдять. Вважається, що цей продукт багатий на різноманітні корисні елементи. Однак деякі види дуже небезпечні. Розповідаємо, яка риба може зашкодити здоров'ю.
Так, макрель, яку ми звикли їсти копченою чи солоною, виявляється, дуже шкідлива. У цій рибі міститься багато ртуті, небезпечної для людини. При частому вживанні макрелі речовина накопичується в організмі, що може призвести до негативних наслідків.
Також краще виключити зі свого раціону великоокого тунця. Риба дуже популярна, але вона теж містить ртуть. Цей хімічний елемент з'являється в рибі внаслідок забруднення води викидами з промислових об'єктів.
Від цих видів риб варто відмовитися, щоб не було проблем зі здоров'ям. Крім того, експерти рекомендують зменшити вживання форелі, дорадо, сибаса та коропа.
При цьому лосось, річкову форель, морський окунь, оселедець, креветки, краби, устриці та анчоуси можна вживати декілька разів на тиждень.
Раніше ми писали, що споживач має право на отримання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує можливість її свідомого та компетентного вибору.