Членам сімей загиблих військовослужбовців підвищили пенсії - Мінсоцполітики

Це стосується також членів сімей загиблих добровольців територіальної оборони.
Членам сімей загиблих військовослужбовців підвищили пенсії - Мінсоцполітики
Иллюстративное фото / depositphotos.com

В Україні у квітні здійснили перерахунки пенсій членам сімей загиблих військовослужбовців. Унаслідок понад 2,2 тис. осіб отримали збільшення в середньому на 1,5 тис. гривень. Про це повідомила пресслужба Мінсоцполітики.

За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, мінімальні гарантії щодо пенсій членам сім'ї загиблого військовослужбовця передбачають, що така пенсія на кожного члена сім'ї становить не менше:

  • 7 800 грн - на кожного з батьків та подружжя;
  • 6 100 грн - на кожну дитину.

Читайте також:

"Це стосується також членів сімей загиблих добровольців територіальної оборони, адже з квітня на добровольців територіальної оборони поширені підвищені пенсійні гарантії, передбачені для військовослужбовців", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що також до кола осіб, які належать до родин загиблих Захисників та Захисниць України, включені члени сімей загиблих осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, беручи участь в АТО/ООС, а також сім'ї загиблих добровольців Сил територіальної оборони Збройних сил України .

Раніше ми писали, що в Україні після проведеної в березні індексації середній розмір пенсій військових пенсіонерів перевищив 8 500 гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK