Привласнив 800 тис грн громадян за допомогою SIM-карток: Кіберполіція викрила шахрая

За вчинене зловмиснику загрожує до п'яти років позбавлення волі.
Привласнив 800 тис грн громадян за допомогою SIM-карток: Кіберполіція викрила шахрая
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Правоохоронці викрили чоловіка, який привласнив 800 тисяч гривень громадян за схемою перевипуску SIM-карток. Про це повідомила пресслужба Кіберполіції України.

Читайте також:

"32-річний чоловік здійснював перевипуск абонентських мобільних номерів громадян і так отримував доступ до їхніх фінансових номерів. Надалі зловмисник заходив до онлайн-банкінгу потерпілих і привласнював гроші з їхніх карток", - йдеться в повідомленні.

Наразі правоохоронці встановлюють, як фігурант отримував відомості, необхідні для перевипуску SIM-карток, зокрема контакти, відомості про тарифний план, залишок на рахунку, модель телефону та дату активації картки. Окрім того, співробітники поліції встановлюють інших учасників злочинної схеми.

За попередніми даними, чоловік ошукав 40 осіб на майже 800 тисяч гривень.

Читайте також:

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) КК України. Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі. 

Раніше ми писали, що правоохоронці викрили злочинну групу на присвоєнні 100 мільйонів гривень українців під виглядом соціальних виплат із ЄС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK