В Україні заборонять курити в громадських місцях: Які штрафи передбачені за порушення

Окрім звичайних цигарок, під заборону підпадають електронні сигарети, пристрої для нагрівання, кальяни, трав'яні вироби.
В Україні заборонять курити в громадських місцях: Які штрафи передбачені за порушення
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З понеділка, 11 липня, в Україні буде заборонено куріння в громадських місцях. Під заборону підпадають не лише звичайні сигарети, а й електронні, пристрої для нагрівання, кальяни, трав'яні вироби. Про це заявив голова комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

Відповідні зміни передбачені в законі, який Верховна Рада ухвалила в грудні минулого року.

Читайте також:

"Зокрема, заборона стосується й закладів громадського харчування, де вже не буде зон чи приміщень для куріння. За порушення заборони для громадянина передбачено штраф 51-350 грн., для закладів - 3-15 тис. грн", - повідомив народний депутат.

Крім того, запроваджується заборона на продаж тютюнових виробів, предметів, пов'язаних із їхнім вживанням, трав'яних виробів для куріння, електронних сигарет, заправних контейнерів, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їхнього згоряння особам молодше 18 років.

Читайте також:

За словами Радуцького, за продаж неповнолітнім тютюнових виробів, електронних цигарок та рідин до них штрафи збільшуються до 1020 грн, у разі повторного порушення протягом року - до 10 200 грн.

"Закон №1978, ухвалений Верховною Радою, наближає нас до європейського законодавства. Ми виконуємо вимоги Директиви 2014/40/ЄС та Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну", - зазначив нардеп.

Раніше ми писали, що на час війни в Києві заборонили продаж та запуск феєрверків, а також їзду містом на автомобілях без глушника.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK