Українці зможуть обмінювати монети 1, 2 та 5 копійок на рік довше: Що відомо

Таке рішення Нацбанку пов'язане з продовженням воєнного стану в Україні.
Українці зможуть обмінювати монети 1, 2 та 5 копійок на рік довше: Що відомо
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національний банк продовжив на один рік термін обміну розмінних монет номіналами 1, 2 та 5 копійок, які вже перестали бути платіжними засобами, до 30 вересня 2023 року. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Українці зможуть обміняти монети дрібних номіналів безоплатно й без обмежень на монети та банкноти всіх номіналів, що перебувають в обігу,  у сумах, кратних 10 копійкам, у підрозділах НБУ та в низці відділень уповноважених банків.

Читайте також:

Таке рішення Нацбанку пов'язане з продовженням воєнного стану в Україні. Протягом березня-червня 2022 року громадяни обміняли лише 665 тис. штук монет номіналами 1, 2 та 5 копійок. Це в 5 разів менше, ніж за аналогічний період минулого року (3,3 млн штук монет).

Загалом із початку вилучення з обігу здійснено обмін майже 48 млн штук монет номіналами 1, 2, 5 копійок. Станом на 1 липня 2022 року в обігу ще залишається майже 5,7 млрд штук монет номіналами 1, 2 та 5 копійок

Раніше ми писали, що 18 липня 2022 року в Національному банку України презентували пам'ятні монети "Ой у лузі червона калина", присвячені українській пісні. Вона стала сучасним символом протистояння російської військової агресії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK