Кабмін змінив розмір соціальних стипендій ВРУ: Хто має право на виплати

В Україні затвердили порядок призначення та виплати соціальних стипендій Верховної Ради.
Кабмін змінив розмір соціальних стипендій ВРУ: Хто має право на виплати
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні підвищили розмір соціальних стипендій Верховної Ради для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування дітей, а також дітей із малозабезпечених сімей. Про це повідомили в Міністерстві освіти та науки.

15 липня 2022 року Кабмін ухвалив постанову "Деякі питання призначення й виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) закладів фахової передвищої та вищої освіти" №796, що затверджує Порядок призначення й виплати соціальних стипендій ВРУ здобувачам фахової передвищої та вищої освіти.

Читайте також:

Згідно з ухваленим рішенням, право на отримання соціальних стипендій ВРУ мають студенти (курсанти) закладів фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за державним замовленням за денною формою здобуття освіти, з числа:

  • дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування дітей;
  • осіб, які в період навчання у віці 18-23 років залишилися без батьків (батьки яких померли, оголошені померлими, загинули або зникли безвісти);
  • студентів (курсантів) із сімей, які отримують допомогу відповідно до ЗУ "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям".

Для дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування дітей, які навчаються в закладах фахової передвищої та вищої освіти, розмір соціальних стипендій складе:

  • віком до 18 років - 150 % розміру прожиткового мінімуму для дітей віком від 6 до 18 років, установленого законом на 1 січня відповідного календарного року;
  • віком 18-23 років - 150 % розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня відповідного календарного року.

Читайте також:

Розмір соціальних стипендій для студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти з сімей, які отримують допомогу відповідно до ЗУ "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям":

  • які навчаються у закладах фахової передвищої освіти - 1 335 грн;
  • які навчаються у закладах вищої освіти - 1 770 грн.

"Соціальні стипендії Верховної Ради України можуть отримати студенти, які за результатами навчального семестру не мають академічної заборгованості, незадовільних результатів навчання та включені до рейтингу успішності", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що ці стипендії призначаються та виплачуються додатково до інших стипендій або грантів, призначених фізичними або юридичними особами (зокрема й академічної або соціальної стипендії, призначеної закладом освіти), державної допомоги, наданої відповідно до законодавства.

Раніше ми писали, що учасникам бойових дій та їхнім дітям надається цільова підтримка від держави для здобуття освіти у державних та комунальних навчальних закладах.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK