Восени в Україні подорожчають продукти харчування та пальне, - експерт

Для людей із високим статком інфляція була менш відчутною, а для громадян із середнім і низьким статком вона була вищою.
Восени в Україні подорожчають продукти харчування та пальне, - експерт
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У Національному банку говорять про можливість подорожчання товарів, послуг у середньому по Україні не більше ніж на 30%. Таким чином восени зростуть ціни на продукти харчування та пальне. Про це заявив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в ефірі "Еспресо".

За його словами, для людей із високим статком інфляція була менше відчутна, тому що вони купували переважно імпортовані товари. А для людей із середнім та низьким статком інфляція була вища, тому що вітчизняні товари дорожчали більше. Підвищення курсу НБУ з 25-29 до 36 також позначиться на стрибку інфляції.

Читайте також:

"Відповідно нас ще чекають восени подорожчання продуктів харчування, пального. А щодо комірного, то за платіжками будемо платити як і раніше, але є багато інших речей та послуг, за які ми сплачуємо, і саме вони будуть зростати", - пояснив голова АПТС. 

Він додав, що в держави катастрофічно не вистачає коштів у бюджеті, однак армія повинна бути дофінансована. Тож будуть шукати способи віднайти гроші з бізнесу і платників податків.

Нагадаємо, за прогнозом експерта, хліб, молоко та м'ясо будуть дорожчати до кінця року. При цьому сезонні овочі дешевшатимуть до середини вересня.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK