Українці з окупованих територій та зон бойових дій отримають додаткові виплати

10 тисяч українців отримають додаткові виплати завдяки співпраці Мінсоцполітики та організації ACTED.
Українці з окупованих територій та зон бойових дій отримають додаткові виплати
Ілюстративне фото / depositphotos.com

10 тисяч українців із тимчасово окупованих територій та зон активних бойових дій отримають додаткові виплати. Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.

Так, 8 серпня 2022 року Мінсоцполітики України уклало Меморандум про взаєморозуміння з Відокремленим підрозділом іноземної неурядової організації ACTED для надання грошової допомоги українцям, які проживають на тимчасово окупованих територіях або населених пунктах, що знаходяться в зоні активних бойових дій, та які подали заявку на її отримання через платформу "єДопомога".

Читайте також:

"Відповідно до положень Меморандуму підтримкою додатково до державних програм буде охоплено 10 000 людей із числа найбільш вразливих груп із тимчасово окупованих територій та зон активних бойових дій", - йдеться в повідомленні.

Розмір допомоги становитиме 2 220 грн на особу в місяць одноразовою виплатою на три місяці. На початковому етапі це будуть мешканці Харківської, Донецької, Херсонської, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

ACTED є неурядовою організацією зі штаб-квартирою в Парижі (Франція) і працює в Україні з 2015 року, реагуючи на надзвичайні та довгострокові потреби вразливих груп населення, які проживають уздовж лінії зіткнення в Донецькій та Луганській областях. 

Читайте також:

За останні два роки ACTED розширив свою діяльність на території Харкова, Херсона та регіону Азовського моря.

З 24 лютого 2022 року ACTED активізує свою діяльність для підтримки постраждалих людей у "гарячих точках" в Україні, переміщених осіб та евакуйованих осіб по всій Україні, а також груп біженців у сусідніх країнах Центральної Європи.

Раніше ми писали, що Естонська рада в справах біженців та Запорізький благодійний фонд "Єдність за майбутнє" впроваджують програму надання багатоцільової матеріальної допомоги для підтримки постраждалих від війни українців.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK