Компенсацію за розміщення переселенців планують збільшити вдвічі, - Шуляк

Сім'ї, які приймають переселенців, отримують компенсацію 450 грн на прийняту особу.
Компенсацію за розміщення переселенців планують збільшити вдвічі, - Шуляк
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З початком опалювального сезону сім'ї, які поселили в себе переселенців, зможуть отримувати більшу компенсацію за кожну прийняту людину. Про це заявила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

Читайте також:

"Зараз діє державна програма "Прихисток" - сім’ї, які приймають переселенців, отримують компенсацію 450 грн на прийняту особу. Але обговорюється можливість збільшити компенсацію з початком опалювального сезону вдвічі - до 900 грн на особу", - сказала вона.

За словами Шуляк, сьогодні кількість зруйнованого житла досягла 17 млн ​​квадратних метрів. Але в уряді припускають, що це неповна цифра, бо не всі власники зруйнованого чи пошкодженого житла подали заявки.

Читайте також:

Помешкання, які можна швидко відремонтувати, уже відновлюються. Тим, хто не встигне до холодів відновити помешкання, нададуть тимчасове житло в готелях, гуртожитках, санаторіях. Крім того, у різних регіонах розгортають тимчасові модульні містечка.

Водночас держава активно відновлює роботу будівельної галузі, яка стимулює розвиток інших галузей та дозволить забезпечити людей постійним житлом.

Раніше ми писали, що через розв'язану РФ війну українці змушені залишати свої будинки. Люди, які дали притулок внутрішньо переміщеним особам, можуть отримати компенсацію від держави.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK