Тепер більше переселенців зможуть отримати прихисток: Уряд ухвалив важливе рішення

Мета соціальної програми "Прихисток" - забезпечити житлом переселенців і допомогти тим українцям, які безоплатно їх прихистили.
Тепер більше переселенців зможуть отримати прихисток: Уряд ухвалив важливе рішення
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Тепер більше внутрішньо переміщених осіб (ВПО) зможуть отримати притулок. Уряд вніс зміни до порядку компенсації витрат на тимчасове розміщення ВПО. Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Читайте також:

"У рамках програми "Прихисток", яка діє відповідно до цього порядку, знімаються вікові обмеження: тепер дати прихисток для ВПО може будь-який громадянин. Розширюється перелік осіб, які зможуть отримати компенсацію", - йдеться в повідомленні.

Крім того, запроваджується інформаційно-аналітична система, яка значно прискорить фінансування та опрацювання заяв на отримання компенсації.

"Хочу подякувати Товариству Червоного Хреста України, яке за домовленістю з нашим урядом планує фінансувати повний обсяг витрат на компенсацію за розміщення ВПО. Це дозволить зекономити суттєві суми в держбюжеті (з березня по липень ТЧХУ виплатило вже понад 110 млн грн)", - зазначила віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук.

Читайте також:

Вона додала, що ведуться перемовини щодо підвищення розміру компенсації на опалювальний період у два рази - близько 900 грн/місяць на одну особу.

Соціальна програма "Прихисток" діє з ініціативи уряду. Її мета - забезпечити житлом вимушених переселенців та допомогти тим українцям, які безоплатно їх прихистили.

Раніше ми писали, що українці, які надали притулок переселенцям, можуть отримати компенсацію від Товариства Червоного Хреста України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK