В Україні зареєстрований перший випадок віспи мавп: Які симптоми

Віспа мавп подібна до натуральної віспи, проте має меншу летальність та легші симптоми.
В Україні зареєстрований перший випадок віспи мавп: Які симптоми
Ілюстративне фото / depositphotos.com

15 вересня в Україні було лабораторно підтверджено перший випадок віспи мавп. Діагностувати захворювання вдалося завдяки ПЛР-дослідженню. Наразі триває епідеміологічне розслідування зазначеного випадку. Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Зазначається, що зараз пацієнт госпіталізований до медичного закладу для стаціонарного лікування, він має легкий перебіг хвороби.

За словами пацієнта, він не мав контактів із хворими на віспу мавп та не виїздив за кордон.

Читайте також:

"Проте поява симптомів захворювання і попередні результати збору епідеміологічного анамнезу вказують на те, що пацієнт був інфікований у одному з великих міст країни. Із симптомів захворювання у нього спостерігається підвищена температура, висип на тілі", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що віспа мавп подібна до натуральної віспи, проте має меншу летальність та легші симптоми. 

У МОЗ додали, що до основних симптомів віспи мавп належать гарячка, головний біль, біль у м'язах, біль у спині, збільшені лімфатичні вузли, озноб, біль у горлі, закладеність носа, кашель і висип у вигляді пухирців.

Читайте також:

В одних людей мавпяча віспа може викликати легкі симптоми, в інших - серйозні наслідки із потребою лікування в умовах медичних закладів. У групу підвищеного ризику тяжкого перебігу цього захворювання входять вагітні, діти та люди з ослабленим імунітетом, імунодефіцитом.

Віспа мавп може передаватися від людини до людини. Для цього потрібен прямий фізичний контакт із хворим.

Раніше ми писали, що в Києві зафіксовано стрімке зростання захворюваності на COVID-19. За місяць кількість випадків зараження коронавірусом збільшилася у понад 7 разів



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK