Українцям не вистачає грошей до зарплати: Як війна впливає на фінансовий стан громадян

Переважна більшість пов’язує погіршення фінансового стану з воєнною кризою.
Українцям не вистачає грошей до зарплати: Як війна впливає на фінансовий стан громадян
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Рівень доходів українців знизився від початку війни. Велика частка громадян втратила роботу, інші отримують неповну заробітну плату. Про це йдеться в дослідженні кадрового порталу grc.ua.

Зазначається, що більше половини українців відчувають нестачу коштів. Щомісяця не вистачає грошей до зарплати 36% опитаних, ще 30% стикається з браком коштів час від часу.

Читайте також:

Переважна більшість пов'язує погіршення фінансового стану з воєнною кризою. Так, 44% опитаних працівників зазначили, що їм стало не вистачати грошей до зарплати від початку війни. При цьому 18% українців стали зустрічатися з нестачею коштів останній рік-півтора, а 15% респондентів постійно не вистачає грошей до зарплати.

Водночас велика частина опитаних або має підробіток, крім основний роботи, або розглядає таку можливість. 6,4% українців мають додатковий підробіток. 35% респондентів упевнені, що в найближчі три місяці шукатимуть підробіток. Найімовірніше, шукатимуть додатковий заробіток 28,7% опитаних.

Раніше ми писали, що після 24 лютого 2022 року, коли РФ розв'язала повномасштабну війну проти України, понад 80% росіян частково або повністю втратили заощадження.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK