Евакуйовані українці отримують фінансову допомогу від уряду

Люди, які виїжджають у рамках обов’язкової евакуації з Донеччини, отримують кеш-підтримку від уряду.
Евакуйовані українці отримують фінансову допомогу від уряду
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У рамках обов'язкової евакуації громадяни України отримують кеш-підтримку від уряду. Про це розповіла віцепрем'єрка Ірина Верещук, передає пресслужба Мінреінтеграції.

Читайте також:

"Люди, які виїжджають у рамках обов’язкової евакуації з Донеччини, отримують кеш-підтримку від уряду в сумі 2200 грн на людину незалежно від віку та кількості членів родини. Ці гроші надаються одразу по прибуттю", - розповіла міністр.

За її словами, також уряд гарантує виплату допомоги внутрішнім переселенцям на проживання: щомісяця 2 тис. грн для дорослих та 3 тис. грн для дітей чи осіб з інвалідністю. Долучаються й міжнародні гуманітарні організації зі своїми благодійними програмами допомоги, додала чиновниця.

Читайте також:

Вона зазначила, що прихисток евакуйованим із Донеччини забезпечують опорні регіони, які чекають на переселенців протягом декількох місяців.

Зокрема, Кіровоградщина прийняла понад 30 тисяч ВПО. На черзі Полтавщина, де також розгорнуті місця компактного проживання для переселенців.

Раніше ми писали, що в "Дії" почалося бета-тестування нових послуг для внутрішньо переміщених осіб. Незабаром ВПО зможуть змінити місце проживання та скасувати свій статус у застосунку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK