Ціни на продукти в Україні знову зростають - що дорожчає найшвидше

У найближчі два місяці насамперед подорожчають продукти, виробництво та зберігання яких вимагають великих затрат електроенергії.
Ціни на продукти в Україні знову зростають - що дорожчає найшвидше
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні спостерігається постійне подорожчання продуктів харчування. Зростання цін викликане збільшенням вартості енергоносіїв, коливанням долара та підвищеними витратами на логістику. Про це пише "24 канал".

Читайте також:

У найближчі два місяці насамперед подорожчають продукти, виробництво та зберігання яких вимагають великих затрат електроенергії. Наприклад, м'ясні та молочні продукти, кондитерські вироби. Крім того, зростуть ціни на аграрну продукцію, яка взимку вимагатиме додаткових витрат на зберігання.

"У зв'язку з відключеннями електроенергії підприємства або припиняють виробництво, за рахунок чого обсяг продукції скорочується, або генерують електроенергію самостійно. Використання генераторів на паливі коштує приблизно в 5 разів дорожче. Тож ми спостерігатимемо подорожчання низки продуктів на 10-15% залежно від категорії ", - прокоментував заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

Читайте також:

Водночас гречка навпаки подешевшає. Ця динаміка продовжиться, оскільки через погану погоду новий урожай ще повністю не був поставлений у магазини. Завдяки збільшенню пропозиції крупа коштуватиме близько 60-55 грн.

При цьому зараз підстав прогнозувати можливу нестачу будь-яких продуктів немає. Однак багато залежатиме від поведінки окупантів та стабільності подачі електроенергії.

Раніше ми писали, що в окупованій Луганській області значно зросли ціни на продукти харчування, а жителі збідніли в 4-5 разів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK