Як покращити опалення в квартирі без ремонту

Є звичайні методи, які дозволять без додаткових витрат підняти температуру в будинку.
Як покращити опалення в квартирі без ремонту
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На температуру у квартирі впливає ряд факторів, такі як якість подачі в систему опалення теплоносія, рівень теплоізоляції будинку й правильне розташування батарей. Важливим чинником є й ​​тепловіддача радіатора. Є декілька простих способів, які допоможуть підняти температуру в приміщенні на 2-4 градуси, не роблячи при цьому ремонт.

Читайте також:

Так, щоб збільшити тепловіддачу, необхідно забезпечити вільний доступ холодного повітря до радіатора, а теплого - від нього.

Важливо звільнити простір біля радіаторів опалення та прибрати декоративні панелі. Довгі штори або меблі, що закривають батареї, помітно знижують ефективність опалення.

Щоб повітря прямувало в бік кімнати, рекомендується встановити поруч із радіатором вентилятор. Для цього можна використовувати непотрібний кулер від комп'ютера, установивши його під батареєю так, щоб повітряний потік прямував нагору.

Читайте також:

Якщо радіатор глибоко в ніші під підвіконням, можна зробити в підвіконні прорізи й закрити їх декоративними гратами, що дозволить домогтися поліпшення конвекції.

Щоб більше тепла йшло не на обігрів стін, а в житло, потрібно за радіатором прикріпити відображаючий екран, створивши так певний бар'єр між холодною стіною й теплою батареєю. Для цього знадобиться проста фольга або тонкий шар утеплювача з відображаючим екраном.

Крім того, поверхню батареї треба регулярно очищати від забруднень та пилу, оскільки вони погано впливають на теплообмін. Важливо робити це як мінімум тричі на рік.

Читайте також:

Цікавий факт, який теж допоможе підвищити градус тепла у квартирі: чим темніший колір батареї, тим краще її тепловіддача. Чорні або коричневі поверхні мають на 20-25% кращу тепловіддачу ніж світлі.

Нагадаємо, українцям дали поради щодо безпечного харчування та зберігання продуктів в умовах тривалих відключень електроенергії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK