Як готувати без електрики та гарячої води

Українцям дали поради, як приготувати їжу без гарячої води та електрики.
Як готувати без електрики та гарячої води
Ілюстративне фото / EPA/UPG

В умовах відключення електроенергії приготування їжі стало ще одним випробуванням для українців. Тож у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки розповіли, що можна приготувати вдома, якщо немає гарячої води та струму.

Читайте також:

Так, без електрики та води можна приготувати:

  1. Гречану кашу; коричнева гречка продається в магазинах уже готова. На пакуванні зазначено, що вона обсмажена й висушена. Якщо немає газу та електрики, крупу можна заздалегідь замочити водою кімнатної температури, молоком або кефіром. Вона має настоюватися від 5 до 10 годин. Тож краще замочувати її на ніч.
  2. Перлову кашу; цю крупу можна заливати як окропом, так і звичайною водою. Але настоюватися в холодній воді вона має від 10 до 24 годин. Тому краще залити її звечора.
  3. Кускус; крупу, залиту холодною водою, достатньо залишити на 20-30 хвилин для приготування. За наявності гарячої води  вистачить 5-10 хвилин.
  4. Вівсянку (або вівсянку в пластівцях); для приготування в холодній воді залишити настоюватися на 30 хвилин або годину. В окропі - достатньо 20 хвилин.
  5. Манну кашу; залити манну кашу холодною водою або молоком, накрити та дати настоятися 15-20 хвилин.
  6. Кіноа; залити холодною водою й залишити на ніч.

Публікація Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки в Telegram
Публікація Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки в Telegram

Раніше ми писали, що українцям дали поради щодо безпечного харчування та зберігання продуктів в умовах тривалих відключень електроенергії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK