Військовозобов'язані ВПО: Чи потрібно ставати на облік під час переїзду

Військовозобов'язаним переселенцям нагадали про важливе правило в разі переїзду.
Військовозобов'язані ВПО: Чи потрібно ставати на облік під час переїзду
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Військовозобов'язані, які залишили свою домівку, мають стати на військовий облік за новим місцем фактичного проживання. Зробити це потрібно протягом 7 днів після приїзду, повідомили в Мінреінтеграції.

"Це не означає, що вам одразу вручать повістку. Детальний перелік тих, кого звільнили від мобілізації, можна знайти у Законі України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зокрема, звільненими від мобілізації є такі категорії військовозобов’язаних громадян: 

  • особи з інвалідністю або особи, які відповідно до висновку військово-лікарської комісії визнані тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до 6 місяців (з подальшим проходженням військово-лікарської комісії);
  • жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;
  • жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років;
  • жінки та чоловіки, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років;
  • жінки та чоловіки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина, яка є особою з інвалідністю I чи II групи;
  • які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного зі своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи.

Читайте також:

Як зазначили в міністерстві, з повним переліком військовозобов’язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, можна ознайомитися в статті 23 зазначеного вище Закону.

"Якщо ви належите до осіб, які не підлягають мобілізації, але повістка все одно прийшла, потрібно з’явитися до військкомату та надати документи, які підтверджують ваш статус", - додали в Мінреінтеграції.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України продовжив на один місяць дія відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK