Нові функції в "Дії": У застосунку можна буде замінити посвідчення водія

У застосунку "Дія" можна буде замінити посвідчення водія та отримати довідку про несудимість.
Нові функції в "Дії": У застосунку можна буде замінити посвідчення водія
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Незабаром у застосунку "Дія" в бета-версіях з'являться функції заміни посвідчення водія та отримання довідки про несудимість. Про це повідомили в МВС.

Щоб долучитися до тестування, потрібно зареєструватися за посиланням https://t.me/diia_beta_bot, бути старше за 14 років та мати верифікований податковий номер.

Читайте також:

Зазначається, що подати заяву в "Дії" на заміну посвідчення зможуть водії, які змінили прізвище або втратили документ. Послуга також буде доступна для тих, хто отримав перше посвідчення з терміном дії 2 роки.

Після запиту в застосунку українці зможуть отримати готовий пластиковий документ у сервісному центрі МВС або користуватися цифровим варіантом.

Читайте також:

Бета-тестувальникам потрібно мати посвідчення водія, яке потребує заміни або обміну, документ, що посвідчує особу, та дійсний податковий номер.

"Ще одна послуга - отримання довідки про несудимість. Щорічно люди отримують близько 1 млн витягів про несудимість. Відтепер дані не потрібно вводити вручну, це відбувається автоматично з реєстрів за умови, якщо інформація є в центральній базі даних і не потребує додаткової перевірки", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що в застосунку "Дія" запустили програму "єОселя". Наразі українці можуть отримати від держави пільговий кредит на нове житло.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK