Деяким переселенцям відмовляють у призначенні виплат: що відбувається

Органи соцзахисту не вправі відмовляти у виплатах переселенцям, у яких пошкоджено житло.
Деяким переселенцям відмовляють у призначенні виплат: що відбувається
Ілюстративне фото / EPA/UPG

До Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України надходять звернення від громадян, яким органи соцзахисту відмовляють у призначенні допомоги на проживання, посилаючись на те, що житло в людей лише пошкоджене, а не зруйноване. Про це повідомили у відомстві.

У міністерстві наголосили, що така відмова є неправомірною.

Читайте також:

Законодавством передбачено, що право на виплати щомісячної допомоги на проживання мають усі переселенці, житло яких пошкоджене чи зруйноване внаслідок російської агресії. Вони отримують виплати нарівні з ВПО, які перемістилися з тимчасово окупованих територій чи зон бойових дій.

"Для цього необхідно подати документальне підтвердження від органів місцевого самоврядування факту пошкодження/знищення нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією РФ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Це передбачено Порядком надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженим постановою уряду від 20 березня 2022 року №332.

Постанова чітко встановлює, що право на виплати мають усі ВПО, житло яких було пошкоджене. При цьому ступінь пошкодження житла не має значення. Підставою для нарахування виплат є наявність відповідної довідки від місцевої влади.

Раніше ми писали, що Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроєкт №7441-1 про списання кредитів на житло та авто, які були пошкоджені або зруйновані під час війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK