Їжа, подарунки та ліки: На що українці витрачали гроші в грудні

Відключення світла не завадило новорічним традиціям.
Їжа, подарунки та ліки: На що українці витрачали гроші в грудні
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Незважаючи на тривоги та аварійні відключення світла, у грудні 2022 року українці на 15% більше ніж у листопаді сплачували покупки картками в мережі торгових терміналів ПриватБанку. Про це повідомила пресслужба банку.

Як зазначили у фінустанові, зростання обсягів безготівкових оплат у грудні до 58,8 млрд грн зумовлено традиційними приготуваннями до новорічних та різдвяних свят.

Читайте також:

За даними банку, перед новорічними святами українці більше купували продукти харчування - на 22% порівняно з листопадом 2022 року. Витрати на їжу становили майже 46% від загальних карткових витрат (27 млрд грн).

При цьому найбільш популярними товарами грудня стали гаджети та косметика. Так, витрати на купівлю електроніки та побутової техніки зросли на 21% до 4,6 млрд грн, а витрати в мережах магазинів косметики та побутової хімії - на 18% до 5,5 млрд грн.

Читайте також:

Крім того, у грудні українці більше купували ліки (на 14%) та пальне. Витрати на АЗС зросли протягом останнього місяця 2022 року на 10%.

Водночас витрати на кафе та ресторани в грудні збільшилися лише на 6% порівняно з попереднім місяцем, а покупки одягу та взуття залишилися незмінними.

Раніше ми писали, що клієнти державного ПриватБанку можуть отримувати міжнародні грошові перекази IntelExpress у цілодобовому режимі через мережу терміналів самообслуговування банку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK