Кабмін дозволив пересилати за кордон документи, що посвідчують особу

Новація дозволить забезпечити проїзними документами українців для їхнього повернення до своєї країни.
Кабмін дозволив пересилати за кордон документи, що посвідчують особу
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Кабінет Міністрів України дозволив пересилання паспортів і посвідчень на повернення в Україну в міжнародних поштових відправленнях. Таке рішення було ухвалено на засіданні 17 січня, але сьогодні уряд переголосував постанову у зв'язку з уточненням законодавчої термінології.

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

Читайте також:

"Уряд дозволив пересилання паспортів і посвідчень на повернення в Україну в міжнародних поштових відправленнях. Ця новація спрямована на те, щоб допомагати українцям виїжджати з тимчасово окупованих територій і РФ", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ухвалене Кабміном рішення було розроблено за результатами роботи Координаційного штабу з питань забезпечення виїзду українців з ТОТ через територію третіх країн в Україну.

Читайте також:

У відомстві наголосили, що депортація українців із тимчасово окупованих територій до РФ стала масштабним злочином окупантів. При цьому громадяни часто залишаються без будь-яких документів, що посвідчують їхню особу. Як наслідок, при спробі виїхати з Росії до третіх країн їм складно перетинати кордон. 

Новація дозволить забезпечити проїзними документами українців - як депортованих, так і тих, що виїхали до третіх країн, - для їхнього повернення до своєї країни.

Раніше ми писали, що російські загарбники посилюють адміністративний тиск на цивільне населення на тимчасово окупованих територіях України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK