Як відключення світла впливають на повсякденне життя українців - опитування

Якою мірою українці відчувають проблеми в електроенергетиці.
Як відключення світла впливають на повсякденне життя українців - опитування
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Лише 4% опитаних українців заявили, що відключення світла ніяк не впливають на їхнє повсякденне життя. Про це свідчать результати опитування, яке провела соціологічна служба Центру Разумкова з 21 грудня 2022 року по 3 січня 2023 року.

Читайте також:

Так, відповідаючи на запитання, наскільки сильно відключення електроенергії як у них вдома, так і в інших місцях, впливають на їхнє повсякденне життя, 19% опитаних відповідають "дуже сильно впливають", 24% - "досить сильно впливають", 35% - "помірно впливають", 8% - "слабо впливають".

Найчастіше на цей вплив вказують жителі великих (100 тис. і більше жителів) міст (тут 49% відповіли, що ці відключення дуже сильно або досить сильно впливають на їхнє життя), меншою мірою жителі середніх, малих міст та смт (43%) та сіл (36%).

Читайте також:

Зазначається, що протягом останніх трьох місяців перед опитуванням у 73% респондентів відключення електроенергії в їхніх оселях відбувалося, як правило, більше одного разу на день, у 14% - раз на день, у 7% - декілька разів на тиждень, але не щодня, у 1,5% - раз на тиждень, у 2% - рідше ніж раз на тиждень, у 0,5% - раз на місяць, у 1% - ніколи або майже ніколи.

На запитання, скільки годин протягом останньої доби перед опитуванням у їхньому помешканні не було постачання електроенергії, найчастіше (33,5%) респонденти відповідають, що постачання не було від 5 до 9 годин, 26% - постачання електроенергії не було від 2 до 4 годин, 17% - від 10 до 14 годин, 7% - від 15 до 19 годин, 2% - від 20 до 21 години, 1% - більше 22 годин, 0,8% - протягом усієї попередньої доби не було постачання електроенергії, 4,5% - електроенергії не було від 1 години (але менше 2 годин), 1,5% - менше 1 години, 6% - постачання електроенергії було весь час протягом останньої доби.

Читайте також:

Опитування методом face-to-face проводилося серед 2017 респондентів у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій областях та місті Києві (у Запорізькій, Миколаївській, Харківській областях - лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії). Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Раніше ми писали, що уряд затвердив програму для населення щодо обміну ламп розжарювання на світлодіодні лампи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK