В Україні збільшився середній розмір декретної допомоги

В Україні кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах є оплачуваним.
В Україні збільшився середній розмір декретної допомоги
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У 2022 році середньоденна сума виплат від Фонду соціального страхування України для вагітних українок збільшилася на 15,6%. Про це повідомила пресслужба урядового порталу. 

Читайте також:

В Україні кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах є оплачуваним. Зазвичай декретна відпустка триває 126 календарних днів, кожен із яких фінансується в розрахунку 100% середнього доходу працівниці.

Зазначається, що, незважаючи на виклики минулого року, розмір такої допомоги зріс із 335,8 грн у 2021 році до 387,74 грн у 2022 році.

Читайте також:

"Середній розмір допомоги за всю декретну відпустку склав 45,5 тис. грн за підсумками минулого року - це на 5 тис. більше, ніж у 2021 році. А в грудні 2022 року середня сума декретної допомоги зросла вже до 48,6 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Загалом українки отримали близько 5 млрд грн декретних допомог у минулому році. ФССУ продовжував фінансувати допомоги навіть для працівниць, які виїхали за кордон або з якими призупинили трудовий договір на час воєнного стану.

Раніше ми писали, що при народженні дитини батьки можуть розраховувати на підтримку від держави. Йдеться про грошові виплати, які будуть нараховані та виплачені, незважаючи на воєнний час.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK