Монетизація пільг на ЖКП: що потрібно знати українцям

Виплата пільг на оплату житлово-комунальних послуг пільговикам тепер здійснюється в грошовій готівковій формі.
Монетизація пільг на ЖКП: що потрібно знати українцям
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У січні 2023 року завершилася реформа монетизації пільг, яка була розпочата у 2019 році. Пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаватимуться тільки в грошовій готівковій формі. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

Зазначається, що раніше існували дві форми грошової виплати: готівкова та безготівкова.  Зміни, що вступили в силу, стосуватимуться громадян, які у 2022 році отримували пільги в грошовій безготівковій формі (кошти надходили на обліковий запис в АТ "Ощадбанк", звідки спрямовувалися надавачам ЖКП). 

Виплата пільг на оплату ЖКП пільговикам тепер здійснюється в грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів Пенсійним фондом України:

  • тим пільговикам, які до грудня 2022 року вже отримували відповідні пільги в готівковій формі, а також тим, які звернулися за наданням виплати, починаючи з грудня 2022 року, ПФУ перерахує кошти на їхні рахунки, відкриті в уповноважених банках або для виплати через відділення АТ "Укрпошта". Це залежить від способу виплати, обраного одержувачем пільги;
  • пенсіонерам, які до грудня 2022 року отримували пільги в грошовій безготівковій формі, виплата здійснюватиметься шляхом перерахування коштів на їхні пенсійні рахунки в уповноважених банках або через відділення АТ "Укрпошта", де людина одержує пенсію;
  • пільговикам, які до грудня 2022 року отримували пільги в грошовій безготівковій формі та не є пенсіонерами (тобто в ПФУ відсутні виплатні реквізити банківського рахунку або адреса доставки коштів), кошти на виплату пільг перераховуються на їхні поточні рахунки, відкриті ПФУ в Ощадбанку.

msp.gov.ua

У відомстві додали, що про відкриття такого рахунку в банку органи Пенсійного фонду інформують пільговика. Щоб одержати кошти з такого рахунку, потрібно особисто звернутися до Ощадбанку для укладення договору банківського рахунку.

Читайте також:

Якщо ж пільговик бажає отримувати кошти пільг на рахунок, відкритий в іншому банку, або через відділення АТ "Укрпошта", він має звернутися з відповідною заявою до органу ПФУ особисто, поштою або через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ.

Нагадаємо, які житлові пільги надаються з урахуванням доходів громадян.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK