Як надаються пільги на оплату ЖКП з 1 січня: відповідь ПФУ

У ПФУ розповіли, як виплачуються пільги на оплату ЖКП в Україні з 1 січня 2023 року.
Як надаються пільги на оплату ЖКП з 1 січня: відповідь ПФУ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 1 січня 2023 року пільги на житлово-комунальні послуги надаються лише в готівковій формі органами Пенсійного фонду України. Про це повідомили в ПФУ.

Читайте також:

Тим пільговикам, які до грудня 2022 року вже отримували відповідні пільги в готівковій формі, а також тим, які звернулися за наданням виплати, починаючи з грудня 2022 року, ПФУ перерахує кошти на їхні рахунки, відкриті в уповноважених банках або для виплати через відділення АТ "Укрпошта". Це залежить від способу виплати, обраного одержувачем пільги.

При цьому пенсіонерам, які до грудня 2022 року отримували пільги в грошовій безготівковій формі, виплата здійснюватиметься шляхом перерахування коштів на їхні пенсійні рахунки в уповноважених банках або через відділення Укрпошти, де людина одержує пенсію. 

Читайте також:

Громадянам, які до грудня 2022 року отримували пільги в грошовій безготівковій формі та не є пенсіонерами, кошти на виплату пільг перераховуються на їхні поточні рахунки, відкриті ПФУ в АТ "Ощадбанк". Про відкриття такого рахунку в банку органи Пенсійного фонду інформують пільговика.

Щоб отримати кошти з такого рахунку, потрібно особисто звернутися до Ощадбанку для укладання договору банківського рахунку.

Читайте також:

Якщо ж пільговик бажає отримувати кошти на виплату пільг на рахунок, відкритий в іншому банку, або через відділення АТ "Укрпошта", він має звернутися з відповідною заявою до територіального органу ПФУ в обраний спосіб::

  • особисто в будь-який сервісний центр головного управління ПФУ;
  • поштою;
  • через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ.

Раніше ми писали, що у зв'язку з приєднанням Фонду соціального страхування до Пенсійного фонду України уповноваженим органом у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування є ПФУ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK