В Україні змінився порядок виплати грошової допомоги сім'ям загиблих військових

Наказом Міноборони затверджено зміни до порядку виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі військовослужбовців.
В Україні змінився порядок виплати грошової допомоги сім'ям загиблих військових
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні змінився порядок отримання одноразової грошової допомоги членами сімей загиблих військовослужбовців. Про це повідомили в Military Media Center.

Читайте також:

"Наказом Міноборони №45 від 25 січня 2023 року затверджено зміни до порядку виплати одноразової грошової допомоги (ОГД) у разі загибелі (смерті) військовослужбовців ЗСУ", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що зміни стосуються оформлення документів для призначення та виплати одноразової грошової допомоги, передбаченої п. 2 постанови Кабміну від 28 лютого 2022 року №168. Тобто йдеться про ОГД у розмірі 15 млн гривень. 

Читайте також:

Ця допомога розподіляється рівними частками на всіх отримувачів, передбачених у статті 16-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", крім громадян РФ або РБ та осіб, які постійно проживають на територіях цих країн, осіб, які засуджені за державну зраду, колабораційну діяльність, пособництво державі-агресору.

Право на ОГД можна реалізувати з дня загибелі (смерті) військовослужбовця, тобто дати, вказаної у свідоцтві про смерть. У разі відмови однієї або кількох осіб, які мають право на отримання ОГД, від її отримання, або якщо зазначені особи протягом трьох років не реалізували своє право, їхні частки розподіляються між іншими одержувачами.

Читайте також:

Як розповіли, для отримання ОГД необхідно особисто або через законного представника подати заяву до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки незалежно від місця реєстрації заявника.

"Відтепер призначена сума ОГД у Міноборони, військовій частині А0515, Державній спеціальній службі транспорту МОУ та підпорядкованих їм військових частинах виплачується поетапно: на першому етапі - 1/5 від призначеної суми ОГД; залишок невиплаченої суми ОГД (4/5 від призначеної суми) - щомісячно частками впродовж 40 наступних місяців", - пояснили в Military Media Center.

Публікація Military Media Center у Telegram
Публікація Military Media Center у Telegram

Раніше ми писали, що з 1 лютого 2023 року почав діяти новий Порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям Сил оборони України та співробітникам системи МВС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK