ПФУ реалізував можливість сплачувати добровільні внески та робити благодійні пожертви

Добровільні внески можуть стати шансом набути необхідний страховий стаж людям передпенсійного віку, які залишилися без роботи.
ПФУ реалізував можливість сплачувати добровільні внески та робити благодійні пожертви
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українці можуть скористатися новими можливостями сплатити добровільний внесок, набути страховий стаж або збільшити заробітну плату для майбутньої пенсії. Також можна підтримати пенсіонерів через благодійні пожертви. Про це розповів голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус, передає пресслужба ПФУ.

Читайте також:

За його словами, відповідні сервіси вже реалізовані Пенсійним фондом на вебпорталі електронних послуг Фонду. Спрощений механізм участі в добровільному страхуванні відкриває широкі перспективи, зокрема українцям, які працюють за кордоном та хочуть набути страховий стаж в Україні.

Капінус повідомив, що долучитися до системи сплати добровільних внесків можуть люди, які не працюють або працюють та отримують малу зарплатню, проте мають заощадження чи близьких, які готові сплатити на їхню користь пенсійні внески. Добровільні внески можуть стати шансом набути необхідний страховий стаж людям передпенсійного віку, які залишилися без роботи.

Читайте також:

"Сплачені добровільні внески - це по суті можливість набути страховий стаж, а в окремих випадках і право на пенсію, а для працюючих - збільшити заробітну плату для майбутньої пенсії", - зазначив керівник відомства.

Раніше ми писали, що у квітні в Україні буде здійснено автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів з урахуванням збільшеного трудового стажу. Таке підвищення торкнеться близько 600 тисяч громадян.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK