Українцям нагадали, як обмінювати посвідчення водія за кордоном

Послуга обміну посвідчення водія за кордоном надається у Варшаві, Кракові, Гданську, Вроцлаві, Празі, Братиславі, Стамбулі та Берліні.
Українцям нагадали, як обмінювати посвідчення водія за кордоном
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Громадяни України можуть обміняти або відновити посвідчення водія за кордоном. Нещодавно це стало можливим і в Німеччині, повідомив перший заступник начальника Головного сервісного центру МВС Олександр Карабиць.

Читайте також:

"Україна почала надавати державні послуги в Німеччині. Серед цих послуг обмін посвідчення водія. Завдяки тому, що між сервісними центрами МВС та ДП "Документ" є співпраця, то ми уже на 8 локаціях за кордоном надаємо послугу обміну українського посвідчення водія на таке ж українське. З 31 березня вже надійшло 39 заявок із Берліна на обмін водійського", - розповів він.

Карабиць наголосив, що для обміну посвідчення має бути наявний документ, який саме підлягає такому обміну. Також потрібно мати із собою паспорт із зазначеним у ньому місцем проживання, а якщо це паспорт у вигляді ID-картки, то має бути витяг про місце реєстрації проживання; картку платника податків; документ, який підтверджує зміну прізвища або імені, якщо це обмін у зв'язку зі зміною персональних даних.

Читайте також:

Зазначається, що послуга обміну посвідчення водія за кордоном надається у Варшаві, Кракові, Гданську, Вроцлаві, Празі, Братиславі, Стамбулі та Берліні. В усіх цих містах працюють відокремлені підрозділи ДП "Документ".

"Крім того українці, які знаходяться за кордоном можуть отримувати посвідчення водія національного зразка тої країни, де вони перебувають. Між Україною та 4 країнами світу вже є підписані двосторонні угоди про взаємне визнання посвідчень водія. Це Італія, Іспанія, Туреччина та Об'єднані Арабські Емірати" , - заявив Карабиць.

Читайте також:

Двосторонні угоди передбачають обмін посвідчень без складання іспитів в уповноважених органах видачі посвідчення водія. Найближчим часом очікується підписання такої ж угоди з Литвою. Після повернення до України на постійне місце проживання громадяни зможуть обміняти іноземне посвідчення водія на українське.

Раніше ми писали, що з 31 березня в столиці Німеччини в тестовому режимі починає роботу відокремлений підрозділ ДП "Документ".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK