Один із найбільш затребуваних документів: у "Дії" можна отримати витяг про несудимість

Щорічно витяг про несудимість отримують близько 1 млн українців.
Один із найбільш затребуваних документів: у "Дії" можна отримати витяг про несудимість
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українці можуть отримати витяг про несудимість у "Дії". Нова послуга доступна в застосунку для всіх користувачів, які досягли 14 років. Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

Читайте також:

"Витяг про несудимість - один із найзатребуваніших документів у країні. Щорічно його отримують близько 1 млн українців. Тепер документ можна одержати в "Дії". Ми автоматизували процес підготовки витягу та зробили його максимально зрозумілим і швидким, щоб українці могли користуватися зручною онлайн-послугою", - прокоментував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.   

Зазначається, що витяг про несудимість потрібен у багатьох життєвих ситуаціях. Зокрема, щоб влаштуватися на роботу, усиновити дитину, взяти участь у тендері чи стати на облік у військкоматі. 

Читайте також:

Тепер витяг можна отримати швидко та зручно в застосунку "Дія". Якщо інформація про людину є в центральній базі даних та не потребує додаткової перевірки, дані підтягнуться з реєстрів і витяг сформується автоматично. 

Щоб отримати витяг про несудимість у "Дії", потрібно:

  1. У застосунку перейти в розділ Послуги.
  2. Вибрати "Довідки та витяги" - "Витяг про відсутність судимості".
  3. Вибрати тип та мету запиту.
  4. Заповнити дані про себе.
  5. Надіслати запит.

Раніше ми писали, що в застосунку "Дія" можна отримати електронне судове рішення з кваліфікованим електронним підписом суддів. Документ має таку ж юридичну силу, як і його паперовий аналог.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK