Додому на Великдень: скільки українців приїхало з Польщі в Україну у квітні

Скільки українців із Польщі приїхало додому на Великдень цьогоріч.
Додому на Великдень: скільки українців приїхало з Польщі в Україну у квітні
Ілюстративне фото / Getty Images

За період з 1 по 16 квітня 2023 року в Україну з Польщі приїхало 477,2 тис. українців, що на 54% більше, ніж торік. Про це повідомили в аналітичному центрі міжнародної агенції з працевлаштування Gremi Personal, посилаючись на дані Прикордонної служби Польщі.

Читайте також:

Отже, у 2022 році за два останні тижні напередодні Великодня, з 9 по 23 квітня, в Україну заїхало 309,9 тис українців.

"Зазвичай, українці, що працюють у Польщі, масово їдуть до України тричі на рік: на Великдень, Різдво та наприкінці серпня, що пов'язано зі збиранням урожаю... Звісно, у квітні минулого року небезпека відчувалася особливо гостро, і якщо в Польщу їхали переважно жінки й діти, то у зворотному напрямку до України поверталися здебільшого чоловіки, аби стати на захист країни", - прокоментувала директорка департаменту рекрутаціїї Gremi Personal Анна Джоболда.

Читайте також:

Як розповіли в агенції, цьогоріч упродовж тижня після Великодня, з 17 по 23 квітня сумарно в Польщу заїхало 192 тис. українців, а у 2022 році - 148,9 тис.

"Ми пов'язуємо це з початком сезонних робіт. Якщо в минулому році до Польщі їхали переважно з міркувань безпеки, то зараз причини змінилися: люди їдуть для того, аби заробити гроші та повернутися в Україну. Восени цього року кількість запитів на роботу практично досягла довоєнних показників", - додала експерт.

Читайте також:

Зазначається, що наприкінці весни найпопулярнішими сезонними вакансіями є робота в теплицях, у ресторанній сфері, традиційно на упаковці м'ясної та рибної продукції. Також останнім часом зріс попит на працівників у сфері виробництва яхт. Зазвичай, працюючи на простих роботах, які не потребують знання мови чи високої кваліфікації, можна розраховувати на зарплату близько 1000 дол. на місяць залежно від кількості робочих годин.

Раніше ми писали, що 55% українських біженців планують повернутися додому, 38% думають залишитися в Польщі, а 7% хочуть переїхати з Польщі до іншої країни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK