Пенсії працюючих пенсіонерів: як відбувається перерахунок виплат

Розмір підвищення пенсій після перерахунку в кожного пенсіонера буде індивідуальним.
Пенсії працюючих пенсіонерів: як відбувається перерахунок виплат
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У Пенсійному фонді розповіли про порядок проведення перерахунку пенсій пенсіонерам, які продовжують працювати. Відповідну інформацію оприлюднено на сайті ПФУ.

Читайте також:

Так, пенсії автоматично перерахують працюючим пенсіонерам, які після призначення/попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2023 року набули 24 місяці страхового стажу, або тим, які відпрацювали менше 24 місяців, але від призначення чи попереднього перерахунку пенсії пройшло два роки.

При цьому працюючим пенсіонерам, які отримують пенсію за вислугу років, такий перерахунок буде проведено в разі, якщо вони досягли пенсійного віку.

Читайте також:

Зазначається, що розмір підвищення пенсій після перерахунку в кожного пенсіонера буде індивідуальним. У формулі для обчислення страхової пенсії збільшується коефіцієнт страхового стажу або коефіцієнт страхового стажу та заробітної плати (за доцільності). 

"Розмір підвищення залежить від того, який страховий стаж уже має людина та який заробіток одержувала в період роботи", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Дата проведення перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам - 1 квітня 2023 року. Перерахунок із квітня буде проведено після того, як до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату єдиного внеску за І квартал 2023 року (очікуваний строк - травень). Тобто орієнтовно в червні пенсіонери, які матимуть право на перерахунок, отримають збільшені розміри пенсійної виплати та доплату за попередні місяці, починаючи з 1 квітня.

Раніше ми писали, що в Україні частка пенсіонерів, які отримують менше ніж 3000 грн, скоротилася з 39% до 30%. Загалом такі виплати отримують 3,25 млн осіб.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK