Реєстрація авто в Україні змінилася: відомі деталі

Автосалони зможуть не купувати в сервісних центрах та не видавати клієнтам на продані транспортні засоби номерні знаки "транзит".
Реєстрація авто в Україні змінилася: відомі деталі
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні спростили життя автомобілістам. Кабінет Міністрів ухвалив нову постанову, яка стосується реєстрації машин. Про це повідомив у Facebook гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів Олег Назаренко.

Читайте також:

Так, ухвалена постанова скасовує:

  • обов'язковість отримання номерних знаків "транзит" (лише добровільно за бажанням можна отримати);
  • обов'язковість нотаріального засвідчення доручення на реєстрацію авто (покупець може прямо в договорі записати таке доручення довіреній особі зареєструвати авто, а не платити нотаріусу за доручення 2 тис. грн);
  • паперові бланки актів прийому/передачі для автовиробників.

Читайте також:

За словами Назаренка, автосалони зможуть не купувати в сервісних центрах та не видавати клієнтам на продані транспортні засоби номерні знаки "транзит" (лише за бажанням і заявою покупця автомобіля).

"Також відтепер не потрібні нотаріально завірені довіреності, які покупець видає для реєстрації працівником придбаного покупцем автомобіля, так як відтепер за бажанням покупця можна прямо в договорі купівлі-продажу вказати, що покупець довіряє відповідній особі реєстрацію такого автомобіля і ця відповідна особа може без присутності покупця і власника автомобіля зареєструвати цей автомобіль в сервісному центрі, отримати номерні знаки, свідоцтво про реєстрацію", - розповів експерт.

Читайте також:

Він додав, що скасовуються так звані "зелені бланки" - акти прийому/передачі автомобіля, які видавали автовиробники в Україні. Відтепер такі документи будуть існувати лише в електронному вигляді, а автовиробники та їхні клієнти зможуть заощаджувати кошти через відсутність необхідності придбання таких паперових бланків.

Публікація Олега Назаренка у Facebook
Публікація Олега Назаренка у Facebook

Раніше ми писали, які зміни відбулися в реєстрації транспортних засобів в Україні під час війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK