"До 14 тис грн на дитину": Хто в Україні може отримати додаткову допомогу

В Україні доплачуватимуть 14 тис. грн на дітей.
"До 14 тис грн на дитину": Хто в Україні може отримати додаткову допомогу
Ілюстративне фото / Getty Images

9 травня Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою запровадив механізм "гроші ходять за дитиною" при оплаті послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Механізм буде реалізовуватись у рамках експериментального проєкту. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

Відтепер родини з дітьми, які опинилися в найбільш складних умовах, а саме проживають на територіях, що були в тимчасовій окупації, знаходяться в зоні активних бойових дій, знаходяться на кордоні з РФ, є малозабезпеченими та мають дітей, які належать до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина з багатодітної сім'ї, зможуть отримувати додаткові виплати.

Таким сім'ям виплачуватимуть 14,165 тис. грн для оздоровлення та відпочинку дітей.

Читайте також:

Батьки або опікуни дітей, які відповідають критеріям, отримуватимуть сповіщення про право на отримання коштів для оплати послуг з оздоровлення та відпочинку електронним повідомленням. За наявності в отримувача допомоги мобільного застосунку "Дія" на електронному носії йому автоматично надійде повідомлення про можливість отримання такої допомоги.

Для того, щоб скористатися послугою, батьки або опікуни, у яких проживають такі діти, зможуть отримати картку зі спеціальним режимом використання, на яку будуть зараховані кошти. Їх можна буде використати для придбання путівки на оздоровлення чи відпочинок дитини в одному з таборів найвищої категорії, які розташовані у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій, Тернопільській областях.

Читайте також:

Зазначається, що дія проєкту розпочнеться з 1 червня. Оздоровлюватися за програмою зможуть діти 7-18 років.

Раніше ми писали, що Верховна Рада підтримала урядову законодавчу ініціативу, покликану захистити права дітей внутрішньо переміщених осіб. У другому читанні ухвалено законопроєкт №8092, що регулює питання реєстрації місця проживання неповнолітніх серед ВПО.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK