Українців просять зменшити споживання електроенергії: у чому причина

Допомогти енергосистемі стабільно працювати може ощадливе споживання.
Українців просять зменшити споживання електроенергії: у чому причина
Ілюстративне фото / Getty Images

Українців просять економити електроенергію ввечері, незважаючи на те, що наразі її виробництва достатньо для покриття споживання. Про це повідомили в НЕК "Укренерго".

Зазначається, що масовані ракетні та дронові атаки росіян по Україні не завдали нових пошкоджень енергетичній інфраструктурі магістральних мереж.

Читайте також:

Водночас унаслідок обстрілів є пошкодження в мережах операторів систем розподілу (обленерго), зокрема на Хмельниччині. Також на прикордонних та прифронтових територіях знеструмлена низка споживачів на Херсонщині, Миколаївщині, Харківщині, Донеччині та Запоріжжі. Ремонтні бригади відновлюють живлення.

"Сьогодні вдень упродовж трьох годин триватиме невеликий імпорт зі Словаччини. У нічні та денні години, коли в енергосистемі є надлишок потужності і знижене споживання, продовжується експорт до Молдови та Польщі", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У НЕК додали, що сьогодні у вечірні години прогнозується такий же рівень споживання, як і вчора, для покриття якого будуть задіяні всі наявні резерви потужності. Ремонтна кампанія на електростанціях триває.

"Допомогти енергосистемі стабільно працювати може ощадливе споживання. Особливо закликаємо всіх зменшити використання електроенергії з 19:00 до 22:00. Вимкнувши декілька електроприладів або використовуючи їх вдень або вночі, ви допомагаєте зменшити навантаження на енергосистему та полегшити її балансування", - пояснили в компанії.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що вночі 18 травня росіяни завдали чергового масованого удару по всій території України. Є влучання та пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури, без світла залишилися понад 20 населених пунктів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK