Доплати військовим в Україні: нардепи зареєстрували новий законопроєкт

Нардепи визначилися з розміром доплат військовим.
Доплати військовим в Україні: нардепи зареєстрували новий законопроєкт
Ілюстративне фото / Getty Images

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9342 щодо доплат військовим, підготовлений робочою групою. Ця ініціатива йде на заміну поправки про повернення 30 тис. грн до законопроєкту №8312, повідомив у Telegram народний депутат Ярослав Железняк.

Читайте також:

За його словами, новий законопроєкт пропонує під час дії воєнного стану щомісяця виплачувати військовослужбовцям додаткову винагороду в розмірі 30-100 тис. грн пропорційно до часу виконання бойових (спеціальних) завдань у порядку, розмірах та на умовах, встановлених Кабінетом Міністрів.

Також є норма щодо виплати строковикам у розмірі 6000 грн на місяць пропорційно часу проходження військової служби.

Читайте також:

Крім того, доплати 6000 грн на місяць передбачені для військовослужбовців, які отримали травму (поранення, контузію, каліцтво) під час ведення бойових дій і які зараховані до розпорядження відповідного командира під час тимчасової непридатності до військової служби.

Курсантам виплачуватиметься додаткова винагорода у 2350 грн на місяць. Для інструкторів розмір додаткової винагороди залежить від рівня, інтенсивності та напрямів підготовки (10-30 тис. грн) і визначається керівниками сектору безпеки та оборони України

Читайте також:

"Орієнтовно це потягне витрати до 10 млрд грн із бюджету. У цьому році це 1,9 млрд грн до кінця року, але це без врахування доплати інструкторам", - зазначив нардеп.

Водночас у законопроєкті є норми, не пов'язані з фінансуванням:

  • не допускати до участі у веденні бойових дій військовослужбовців із числа призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, які не пройшли курс базової військової підготовки;
  • термін проходження базової військової підготовки не може бути меншим ніж один місяць для мобілізованих громадян, які раніше не проходили військову службу;
  • під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися частина щорічної основної відпустки тривалістю 30 календарних днів, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більше як 10 календарних днів.

Публікація Ярослава Железняка в Telegram
Публікація Ярослава Железняка в Telegram

Раніше ми писали, що українські захисники, які отримали інвалідність унаслідок війни, мають право на одноразову грошову допомогу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK