Виплати на дітей в Україні: хто може отримати 14 тис грн і на що витратити

В Україні сім'ям із дітьми дадуть гроші на відпочинок.
Виплати на дітей в Україні: хто може отримати 14 тис грн і на що витратити
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні запустили програму єОздоровлення. Батькам надаватимуть гроші на відпочинок та оздоровлення дітей. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

Зазначається, що 1 червня запущено експериментальний проєкт для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, - "Монетизація дитячого оздоровлення за принципом "гроші ходять за дитиною".

У межах проєкту запроваджено новий механізм надання послуги з оздоровлення та відпочинку дітей. Відтепер держава напряму виплачуватиме родинам кошти, а батьки зможуть самостійно обрати заклад і придбати путівку для дитини.

Читайте також:

Цьогоріч отримати кошти на придбання путівки має право один із батьків (особа, яка його/її замінює) дитини, що виховується в малозабезпеченій сім'ї та належить до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина з багатодітної сім'ї. 

При цьому місце проживання такої дитини має бути задекларовано/зареєстровано на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської чи Чернігівської областей.

Читайте також:

Уже з 1 червня батьки дітей почнуть отримуватимуть повідомлення про можливість отримати кошти для придбання путівки в межах проєкту.

Батькам необхідно відкрити картку в ПриватБанку зі спеціальним режимом використання, на яку буде зараховано 14 165 грн на кожну дитину. А потім обрати один із закладів оздоровлення й відпочинку вищої категорії, який містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Усі вони розташовані в карпатському регіоні.

msp.gov.ua

msp.gov.ua

msp.gov.ua

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK