В Україні змінили умови повірки лічильників: що нового

В Україні змінили правила повірки побутових лічильників у період воєнного стану.
В Україні змінили умови повірки лічильників: що нового
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів ухвалив постанову №440, яка передбачає зміну умов повірки лічильників у період воєнного стану. Про це розповіли в Держпродспоживслужбі.

Читайте також:

Постанова набула чинності 4 червня 2023 року. Згідно з документом громадяни, у яких настав термін повірки лічильників, повинні це зробити протягом трьох місяців після закінчення опалювального періоду.

При цьому позитивні результати періодичної, позачергової повірки та повірки після ремонту законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, засвідчені відбитком повірочного тавра на таких засобах чи записом із відбитком повірочного тавра у документах, строк дії яких закінчився в період воєнного й надзвичайного стану, чинні:

  • на тимчасово окупованих територіях на період воєнного й надзвичайного стану та протягом трьох місяців після його припинення чи скасування на відповідних територіях;
  • на територіях активних бойових дій протягом шести місяців із дати завершення бойових дій на таких територіях;
  • на територіях можливих бойових дій протягом шести місяців із дати припинення можливості бойових дій на таких територіях.

Читайте також:

Подання на повірку лічильників води, газу, електроенергії, теплолічильників на територіях, які включені до переліку, забезпечується:

  • на тимчасово окупованих територіях протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного й надзвичайного стану на відповідних територіях, але не раніше дня закінчення опалювального періоду;
  • на територіях активних бойових дій протягом шести місяців із дати завершення бойових дій на таких територіях відповідно до переліку, але не раніше дня закінчення опалювального періоду;
  • на територіях можливих бойових дій протягом шести місяців із дати припинення можливості бойових дій на таких територіях відповідно до переліку, але не раніше дня закінчення опалювального періоду.

Читайте також:

Перелік таких територій затверджується Мінреінтеграцією. Повірку лічильників можуть здійснювати тільки ліцензовані підприємства.

Раніше ми писали, що українцям розповіли, як платити менше 2,64 грн за кіловат-годину.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK