По 2,2 тис грн на людину: хто в Україні може отримати фіндопомогу від USAID

США надасть фінансову допомогу українцям, що постраждали через затоплення після підриву Каховської ГЕС.
По 2,2 тис грн на людину: хто в Україні може отримати фіндопомогу від USAID
Постраждалі внаслідок підриву Каховської ГЕС отримають фінансову допомогу / EPA/UPG

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надасть фінансову допомогу українцям із населених пунктів, затоплених унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. Про це повідомила пресслужба організації у Facebook.

Читайте також:

Так, понад 1 тис. домогосподарств, які постраждали від повені, буде надано 22,5 млн грн (близько 608 тис. доларів США) грошової допомоги.

"Кожне домогосподарство отримає 2200 гривень (60 доларів США) на людину протягом трьох місяців, загалом до п'яти осіб на домогосподарство в постраждалих районах", - йдеться в повідомленні.

Крім того, USAID забезпечило питною водою понад 14 тис. осіб. Також постачає системи фільтрації води для громад у Херсонській та Дніпропетровській областях, щоб забезпечити їх чистою водою.

Читайте також:

Крім того, агентство надало понад 10 тис. літрів пального для підтримки рятувальних операцій на воді та розподілу екстреної допомоги. Передані автобуси для евакуації під керівництвом уряду, а також надаються човни для підтримки рятувальних робіт.

Раніше ми писали, що українці, які через підтоплення внаслідок знищення дамби Каховської ГЕС евакуювалися з Херсонської області до Миколаєва, можуть отримати фінансову допомогу від Данської ради у справах біженців (DRC).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK